Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΖΕΟΛΙΘΟΥ (ΚΛΙΝΟΠΤΙΛΟΛΙΘΟΥ) ΣΤΑ ΕΝΥΔΡΕΙΑ

Ο Φυσικός Ζεόλιθος έχει μεγάλη ικανότητα δέσμευσης της αμμωνίας και του φωσφόρου. Όταν χρησιμοποιηθεί ως φίλτρο ανταλλαγής ιόντων ή σαν υπόστρωμα στον πυθμένα του ενυδρείου μπορεί να μειώσει την περιεκτικότητα του γλυκού νερού σε αμμωνία και φώσφορο τουλάχιστον 90%.
Επίσης με την χρήση του ζεόλιθου εμπλουτίζεται το νερό με επιπλέον διαλελυμένο οξυγόνο κάνοντας καλύτερη και πιο άνετη την διαβίωση των ψαριών.

Το νερό αποκτά πολύ καλή καθαρότητα (θολερότητα) και ρυθμίζεται το PH του νερού προς το ουδέτερο.

Το προϊόν είναι 100% φυσικό, ανθεκτικό, ελέγχοντας επίσης την ανάπτυξη άλγης σε λίμνες και δεξαμενές ενυδρείων.
Κατά τη διάρκεια εκτροφής των ψαριών είναι φυσικό να δημιουργείται αμμωνία. Η αμμωνία παράγεται από τα βράγχια και τα ούρα των ψαριών καθώς και από την αποσύνθεση των αχρησιμοποίητων τροφών και των κοπράνων. Η αμμωνία καταστρέφει τα βράγχια, μειώνοντας το οξυγόνο που χρησιμοποιούν τα ψάρια.



Ο φυσικός ζεόλιθος είναι μη-διαλυτός, αντιβακτηριδιακός και μπορεί να απομακρύνει πάνω από το 90% των ιών και βακτηρίων από το ενυδρείο ή την πισίνα. Απορροφά επίσης τα χλωριόντα, το σίδηρο, το μαγγάνιο. Χρησιμοποιείται για να αφαιρέσει βαρέα και τοξικά μέταλλα όπως το ασήμι, ο υδράργυρος, ο μόλυβδος, το νικέλιο, το χρώμιο, το κοβάλτιο, το αντιμόνιο, το αρσενικό, κάδμιο κ.α.

Η μοναδική κρυσταλλική δομή του ζεόλιθου θα μειώσει την ανάγκη για συχνή ανανέωση του νερού, λειτουργώντας ως φυσικό ανανεωτικό φίλτρο.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως φίλτρο μέσα στην δεξαμενή ή το ενυδρείο ή εναλλακτικά  και σαν υπόστρωμα στον βυθό μαζί με χαλίκια και άμμο.

Δώστε στο ενυδρείο σας ή στην δεξαμενή εκτροφής ψαριών σας τις ιδανικές συνθήκες διαβίωσης που προσφέρει αποκλειστικά ο φυσικός ζεόλιθος.
Ξενοιάστε από τις συχνές αλλαγές νερού, δώστε τέλος στα συμπτώματα άλγης δείτε την μεγάλη καθαρότητα στο νερό που προσφέρει ο φυσικός ζεόλιθος.

Για τις απαραίτητες ποσότητητες που χρειάζεται το ενυδρείο σας επικοινωνήστε μαζί μου.


Δεν υπάρχουν σχόλια: